2011 m. birželio 21 d., antradienis

Samsung Galaxy S 2 apžvalga


Samsung agresyviai bando užimti išmaniųjų telefonų rinką. Ir kompanijai pavyksta. Naujausias Samsung Galaxy S 2 pagerina pirmtaką visais įmanomais būdais. Puikų Super Amoled ekraną pakeitė dar geresnis ir didesnis, spartų procesorių – dar spartesnis. Sąrašą galima tęsti ir tęsti. Tačiau ar viskas taip gerai, kaip atrodo iš pirmo žvilgsnio? Ar nėra geresnių alternatyvų kitų gamintojų stovykloje?
Samsung Galaxy S 2 yra tikrai didelis. Man įpratusiam prie 2.8 colių ekrano, skirtumas tikrai jaučiamas. Vieniems dydis gali nepatikti. Aš esu priešingoje stovykloje. Milžiniškame ekrane labai patogu naršyti internete, žiūrėti nuotraukas, filmus. Nors aparatas didelis, jis patogiai guli rankoje. Kita vertus telefono surinkimo kokybė nelabai džiugina. Tikrai nepamaišytų kitokios medžiagos, nei plastmasė. Sprendimas naudoti plastmasę, buvo priimtas, kad būtų sumažintas prietaiso svoris. Samsung Galaxy S 2 yra labai lengvas ir plonas (vienas iš ploniausių išmaniųjų telefonų rinkoje). Plastmasė, iš kurio pagamintas telefonas yra gana kokybiška, jo nugarėlė grublėta. Aparatas nerenka pirštų antspaudų (tai buvo didelis pirmtako trūkumas). Dauguma telefono surinkimo sprendimų yra labai protingi.
Ploname prietaiso korpuse Samsung sugebėjo „sugrūsti“ 1.2 Ghz dviejų branduolių procesorių su galinga grafine posisteme, 1 GB Ram, 8 megapikselių fotoaparatą su dviguba LED blykste ir FullHD video įrašymu. Samsung Galaxy S 2 tiesiog spindi savo technine charakteristika, prietaisas yra vienas iš galingiausių rinkoje. Verta paminėti, kad Samsung naudoja savo gamybos procesorių “Exynos”, o ne Nvidia Tegra 2. Daug kam tai sukėlė nuostabą, nes Google pastarąjį pasirinko, kaip pagrindinį, Android platformos vystymui ir LG bei Motorola naudoja būtent jį. Bet viską galima paaiškinti. Samsung procesorius yra daug pranašesnis atkuriant FullHD filmus, kas yra didelis privalumas.
Techninė pusė nieko verta, jeigu operacinė sistema sukasi lėtai. Samsung Galaxy S 2 veikia Android Gingerbread, naujausia Google operacinės sistemos versija. Ji yra modifikuota Samsung kompanijos ir uždėtas “Tuochwiz 4” skinas. Aš modifikacijas vertinu labai teigiamai. Naujausia Touchwiz vartotojo sąsajos versija atneša daug naujovių, kurios palengvina naudojimąsi telefonu. Yra daug naujų 3d efektų, pakeistos ikonos, kurios dabar atrodo daug gražiau nei originaliame Samsung Galaxy S. Atsirado valdymas gestais, naudojant akselerometrą ir giroskopą. Toks valdymas nėra labai patogus, tačiau kartais gali praversti. Naršymas po meniu yra labai greitas, dėka dviejų branduolių procesoriaus. Tačiau telefonas spartus ne tik dėl savo procesoriaus, bet ir dėl Samsung padarytų modifikacijų, nes kiti mano bandyti dviejų branduolių procesoriaus telefonai neveikė taip sklandžiai.
Apple Iphone anksčiau būdavo liaupsinamas savo veikimo sparta. Samsung Galaxy S 2  sugebėjo Apple gaminiui nušluostyti nosį. Žinoma Iphone 4 yra metų senumo ir naujausias Apple telefonas turėtų pasivyti Samsung gaminį, nes naudos naują A5 procesorių. Tačiau lyginkime dabar prekyboje esančius modelius: Samsung Galaxy S 2, Apple Iphone 4 ir LG Optimus 2X. Sklandžiausiai meniu veikė Apple ir Samsung gaminyje, LG atsiliko nedaug. Žaidimai veikė panašiai visuose telefonuose. Nors Iphone turi ir lėtesnį procesorių, bet žaidimai jam optimizuoti geriau. Interneto naršyme sublizgėjo Samsung Galaxy S 2. Jis ne tik sklandžiausiai atidarinėjo interneto puslapius, turėjo pilną flash palaikymą, bet ir sugebėjo paleisti Youtube filmukus HD formatu (retas netbukas ar nešiojamasis kompiuteris su prasta vaizdo posisteme tai sugeba). Apple Iphone naršyklė veikė sklandžiai, bet neturėjo flash palaikymo. Tuo tarpu LG Optimus 2X naršyklė veikė prasčiausiai – nuo flash elementų ji tapo lėta. Verta paminėti, kad LG telefone veikė sena Android versija Froyo. Po atnaujinimo į naujausią versiją naršyklės sparta turėtų pagerėti. Samsung Galaxy S 2 naršyklėje panaudotas triukas – artinant vaizdą ekrane, jis trumpam išsilieja, o baigus artinti vaizdas vėl sufokusuojamas. Tai nesukelia nepatogumų ir pasiekiamas sklandus naršymas.
Prietaiso fotoaparatas tikrai nenuvilia, o vaizdo įrašymo kokybė geriausia, kokią man yra tekę matyti telefone. GPS veikė be problemų su Google Maps žemėlapiais, kuriems reikalingas interneto ryšys. Kitų navigacijos programų nebandžiau, bet jos turėtų veikti be problemų.
Visi mano bandyti žaidimai ir programos veikė puikiai.
Nemaloni smulkmena – SMS simbolių skaičius labai ribotas, viršijus limitą pranešimas verčiamas į MMS žinutę. Aš norėdamas rašyti ilgesnę žinutę, tiesiog ją rašau keliomis dalimis. Kai kurie telefono vartotojai skundžiasi, kad telefonas turi ekrano defektą. Įjungus pilką foną, galima pastebėti geltoną liniją. Tai yra tiesa, bet nevertėtų nerimauti, nes defektas yra beveik visiškai nepastebimas ir netrukdo naudotis įrenginiu.
Kiti naudotojai skelbia, kad telefono nugarėlė smarkiai kaista. Tai tiesa, kai aktyviai naudojamės keliomis programomis vienu metu. Nors viskas nėra jau taip blogai, atsižvelgiant jog kiti bandyti išmanieji telefonai irgi tokiomis aplinkybėmis kaista panašiai.
Apibendrinant – Samsung Galaxy S 2 kol kas yra geriausias išmanusis telefonas rinkoje, nepaisant kelių smulkmenų. LG Optimus 2X yra kitoje kainų kategorijoje ir neprilygsta savo sklandžiu veikimu Samsung prietaisui. Artimiausias Samsung Galaxy S 2 konkurentas – HTC Sensation.

Apibendrinant:
+
Sklandus veikimas
Puiki interneto naršyklė
Geras fotoaparatas
Patogi vartotojo sąsaja
Nuostabus ekranas
Plonas ir lengvas korpusas
-
Negalima rašyti ilgų SMS žinučių
Telefono kaitimas
Ekrano defektas
Plastmasinis korpusas

2 komentarai (-ų):

Anonimiškas rašė... Best Blogger Tips

Koks tas ekrano defektas?

iTechnologijos rašė... Best Blogger Tips

@Anonimiškas
Ačiū už pastabą. Papildysiu apžvalgą. Įjungus pilką foną, ekrane galima pastebėti geltoną liniją. Ji yra sunkiai nepastebima ir jokių problemų nesukelia. Straipsnyje tai paminėjau, nes internete ši problema garsiai nuaidėjo ir pažįstu žmonių, kurie dėl to suabejojo ar pirkti šį telefoną. Aš patvirtinu, kad tokia problema yra, bet ji visiškai netrukdo.

Rašyti komentarą